30 Ağustos 2015 Pazar

Değişik Turşu Yapmak İsterken

Selamunaleykum kardeşlerim, bu kaçıncı blog denemesi bilmiyorum. Gerci sıkılmadım.Benim gibi çenesi düşük birisi için hoş bir meşgale...

Her neyse lafı fazla uzatmayayim. Kışlık hazırlıklara merak saldım. Tarhana yapmak cok istedim fakat annem izin vermeyince iptal oldu. Bizde pestil(bastık) yaptik. Ardindan sadece ben yapmış olayın diye tursu yapmaya karar verdim. Basarili olup olmadigini insallah bi hafta sonra anlayacagiz.





Malzemeler: 
*1 Büyük Beyaz Lahana 
*1 Kg Kırmızı Biber
*1 Kg Havuc
*1 Demet Maydanoz
*1 Kilo Dolmalik Yeşil Biber 
*6 Diş Sarımsak 
Turşu Suyu İcin:
3,5 Su Bardagı İcme Suyu
Yarım Bardak Elma Sirkesi 
2 Yemek Kaşıgı Tursuluk Tuz

Yalniz bu tursunun soyle bi hikayesi var ic harci cok artti. Bende dolmalik biberleride doldurdum ic harc ile insallah tuttugunda bulgur pilavi ile yeriz.

Yapılışı:
Biberleri dogruyoruz.Maydanozlarin yapraklarini ayikliyoruz(saplarini atmayin onlar ile sarmalari baglayacaksiniz).Havucu rendeleyin veya kup kup dograyin.Sarimsaklarida minik minik dograyın. Bu karışımı sofralik tuz ve pulbiber ile lezzetlendirebilirsiniz.Lahanalari sarilabilecek hale gelmeleri icin kaynar suya atin,maydanozlarida ayni sekilde. İç harcı ekleyip, sarip maydanoz saplari ile bağlayın. Tursu yapacaginiz bidon ve ya kavanoza dizin.Uzerine turşu suyunuzu karistirip ilave edin.
NOT:Eger turşu suyu yetmezse ayni oranda arttirin. Ben tursulara eksi elmada dilimledim. Tercihe bagli eklenebilir. Dolmalik doldurduklarimi ise biberlerin sararmasi icin nohut taneleri ile bidona koydum.  

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder